Cilj nove mojkovačke vlasti je turizam, a ne nikako vojni poligon na Sinjavini. Zadržavanje mladih, ulaganja u infrastrukturu, industriju, turizam i poljoprivredu biće osnov djelovanja u narednom periodu

Delić za Vijesti: Turizam spas za uništeni Mojkovac

Fali stručnog kadra: Vesko Delić, Foto: Kabinet predsjednika Opštine

Da što više mladih Mojkovčana ostane da živi u rodnom gradu prioriteni je cilj i fokus djelovanja u naredne četiri godine novog predsjednika Opštine Mojkovac Veska Delića.

U razgovoru za “Vijesti”, on je kazao da će tokom svog mandata prioritetan biti i rad na “finansijskom, organizacionom i svakom drugom ozdravljenju Mojkovca”.

Delić, koji je na lokalnim izborima 5. decembra bio nosilac izborne liste koalicije “Za budućnost Mojkovca”, na funkciju je izabran prije desetak dana, Zbog toga, objašnjava da još ne može govoriti precizno o “stvarnom stanju u mojkovačkoj lokalnoj samoupravi”. Međutim, kaže on, jasno je da je bilo brojnih zolupotreba državnih resursa.

”Još je rano govoriti o tome kakvo je zaista stanje. Ono što je evidentno je da lokalna samouprava ima veći broj zaposlenih nego što je potrebno. Očigledno je da je bivša vlast (DPS) na sve načine zloupotrebljavala državne resusre, što pokazuje i prenatrpana lokalna administracija. Takođe, jedan od gorućih problema Opštine Mojkovac je problem sa naplatom poreza na nepokretnosti, što će svakako biti jedan od prioriteta u rješavanju problema. Svakako da će biti dosta izazova i problema, ali sam uvjeren da ću zajedno sa timom svojih saradnika uspješno odgovoriti na svaki, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života svih građana Mojkovca”.

Source link: www.vijesti.me