Манасков за ТВ 24: Коморите, компаниите и граѓаните се револтирани од јануарските сметки и на 25 февруари ќе излезат на протест пред владата

Стопанската комора за енергетика поднесе три главни барања до владата за решавање на енергетската криза со која се соочува земјава.

Едно од нив е разрешување на економските министри, претседателот на Регулаторната комисија и директорот на ЕСМ, поради. како што велат од комората, лошото менаџирање со кризата. комората бара решавање на проблемите кои се според нив наметнати од времето кога ЕСМ го продаде енергетскиот дел на ЕВН.

Претседателот на Комората, Ѓорѓи Манасков, за тв24 вели дека коморите, компаниите и граѓаните се револтирани од јануарските сметки и на 25 февруари ќе излезат на протест пред владата.

Source link: www.24.mk