Ацевски за ТВ 24: Декларацијата за Гоце Делчев ја отфрламе, бидејќи се користи за собирање на политички поени

Костадин Ацевски од Извршниот одбор на СДСМ во емисијата 24 анализа рече дека ако досега не ја импелментиравме неговата идеја, требаше максимално да се бориме на нејзина имплементација.

— Гледаме дека се што се случува за собирање на ситни политички поени. Декларацијата ја отфрламе, бидејќи се користи ситуацијата да се собират ситни политички поени и по можност дополнително да се опструира процесот на преговори со Бугарија и пристапување кон ЕУ. — рече Ацески.

Source link: www.24.mk