Veliko priznanje za Karamehmedovića iz jedne od najpoznatijih svjetskih TV kuća

Izvor: Facebook

Američka TV kuća ABC News unaprijedila je Almina Karamehmedovića u višeg izvršnog producenta emisije ‘World News Tonight’ s Davidom Muirom, a njegovu ulogu će proširiti na razvoj sadržaja vijesti na ‘streaming’ i emitiranje.

Karamehmedović je predvodio tim kao izvršni producent ‘World News Tonight’ od augusta 2014., a emisija je bila najgledanija u prosječnom ukupnom broju gledatelja šest godina zaredom. Često je bila rangirana kao najgledaniji sedmični sadržaj, uz izuzetak sportskih sadržaja.

Osim dnevnih vijesti, Karamehmedović je putovao s Muirom i timom producenata u Al Anbar u Iraku kako bi dokumentirao borbu protiv ISIS-a, na ratišta u Afganistanu, u Auschwitz s preživjelima Holokausta 75 godina kasnije, Normandiju s američkim herojima, a nedavno i na Madagaskar kako bi izvještavao o klimatskim promjenama.

Karamehmedovićeva karijera u ABC Newsu započela je 1998. godine. U 2001. bio je jedan od prvih novinara koji je dobio pristup Tora Bori u Afganistanu, gdje se skrivao Osama bin Laden. Godine 2003. pridružio se američkoj vojsci tokom invazije na Irak, a 2005. bio je jedan od prvih novinara koji je otputovao u Darfur kako bi izvijestio o genocidu.

Prije World News Tonight, Karamehmedović je bio producent, viši producent i izvršni producent ‘Nightline’. Izvještavao je iz cijelog svijeta, uključujući izvještaje iz Meksika o ratovima protiv narkodilera, Demokratske Republike Kongo i otkrivanju epidemije egzorcizma nad navodnim dječjim vješticama, Srednjoafričke Republike dok su ga divlji slonovi progonili i Kambodže, razotkrivajući pedofile kojima je dopušteno da napuste SAD i počine još zločina.

“Alminova predanost ovom odjelu vijesti i ‘World News Tonight’ najavljuje jedno uzbudljivo novo poglavlje ne samo upravljanja svakodnevnim operacijama američke informativne emisije koja je na prvom mjestu, već sada i suradnje s našim partnerima za ‘strimanje’ i jedinicama dugog formata kako bismo stvorili specijalne projekte kratke i duge forme”, kazala je predsjednica ABC Newsa Kim Godwin, prenijeli su strani mediji.

Source link: ba.n1info.com