Abazović ocjenjuje da je u 14 meseci vlade Zdravka Krivokapića pokrenuto mnogo pozitivnih stvari, kao što je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i da su tu postignuti konkretni rezultati. On naglašava da su promjene u javnoj administraciji postupan proces i tvrdi da se već pojavio „novi talas ljudi“

Abazović: Učiniću sve da ne bude "dvije Crne Gore"

Foto: Luka Zeković

Nova vlada Crne Gore mora da ima 7-8 jasnih zadataka, među kojima su najvažniji deblokada evropskog puta i pripreme za novu turističku sezonu, kaže u ekskluzivnom intervjuu za Deutsche Welle Dritan Abazović.

Društvo Crne Gore još uvijek je polarizovano, kaže u intervjuu za DW Dritan Abazović, potpredsjednik vlade u tehničkom mandatu i vjerovatno budući mandatar za sastav nove vlade. Prema njegovoj želji, Crna Gora bi do 2025. godine trebalo da bude kompletno spremna za prijem u Evropsku uniju.

Abazović ocjenjuje da je u 14 meseci vlade Zdravka Krivokapića pokrenuto mnogo pozitivnih stvari, kao što je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i da su tu postignuti konkretni rezultati. On naglašava da su promjene u javnoj administraciji postupan proces i tvrdi da se već pojavio „novi talas ljudi“.

„Mi smo tu da pokažemo da je društvena kohezija moguća“, rekao je Abazović i naglasio da će činiti sve kako ne bi postojale „dve Crne Gore“.

Source link: www.vijesti.me