Volio bih da je ovo prilika da se zadrže dobre strane prethodne, ipak istorijske vlade, i ispravi sve ono u čemu je griješila — a toga je bilo pregršt, ali smatram da je realnije očekivati dosta odluka koje imaju prvenstveno partijsku, a tek onda državnu korist, ocijenio kolumnista i profesor filozofije Stefan Đukić

Novo lutanje uz aboliranje privilegovanih

Krivokapić u Skupštini Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Eventualno formiranje nove skupštinske većine politički je legalno, ali nije legitimno jer su svi konstituenti sadašnje većine obećali biračima da neće ulaziti u postizborne kombinacije sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

To je za “Vijesti” juče izjavio kolumnista i profesor filozofije Stefan Đukić, nakon što je Skupština izglasala nepovjerenje Vladi Zdravka Krivokapića.

Đukić je ocijenio da će od izbora mandatara i podjele ministarskih mjesta zavisiti i usmjerenje naredne vlade i podrška koju će imati među biračima.

On je rekao i da u ovom trenutku ne postoji kombinacija koja bi trebalo da iznenadi bilo koga u Crnoj Gori, niti imenovanje bilo koje osobe na ministarsku, pa čak i premijersku poziciju.

Source link: www.vijesti.me