Đerek jutros odgovara HDZ-ovcu Habijanu i od njega traži javnu ispriku

HDZ-ovac napadao zviždačicu u Otvorenom. Nju nisu zvali u emisiju pa mu sada odgovara: 'U minuti je izrekao dvije neistine'

Državni dužnosnici i stanovi koji im se putem Državnih nekretnina dodjeljuju te nepravilnosti na koje je zbog toga ukazala zviždačica Maja Đerek jučer su bili tema HRT-ove emisije Otvoreno. Tako se Đerek u emisiji često spominjala, a iznesene su i neke tvrdnje na njen račun. Kako se nije mogla braniti jer je nitko s HRT-a nije pozvao u emisiju, Đerek je jutros poslala priopćenje u kojem je njoj sporne tvrdnje demantirala.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Sporno joj je ponajviše bilo ponovno svrstavanje njenog imena uz određenu političku opciju što je jučer, kako je navela, u emisiji učinio HDZ-ovac Damir Habijan, što je okarakterizirala kao namjeru “da je se etiketira i diskreditira”.

“Gospodin Habijan je vrlo uvjerljivo ustvrdio da je gospođa Benčić bila prisutna na konferenciji za medije 25.1.2022. u Saboru. Aludirajući pritom vjerojatno na povezanost ‘finom niti’ s platformom Možemo!. Čak se g. Habijan dobro sjeća da smo skupa stajale ispred Bašćanske ploče u Saboru”, napisala je Đerek te priložila video iz kojeg je vidljivo da Benčić nije bila u blizini, ali je pozvala Habijana da joj “kada ugleda gospođu Benčić na snimci – odmah javi.”

Natječaj za pročelnicu

Potom se osvrnula na Habijanovu tvrdnju da nije prošla na natječaju za pročelnicu u gradskom uredu, jer nije stručna i kvalitetna. Istaknula je kako je sama odustala od tog natječaja te je HDZ-ovcu pojasnila i zašto. “Odmah bi g. Habijana informirala zašto sam svojevoljno odustala od potencijalnog pročelničkog mjesta u glavnom gradu. Naime, shvatila sam da bi na toj funkciji bila prisiljena raditi na poziciji gdje bi kao sugovornike na državnoj razini imala iste ove ljude (njegove stranačke drugove) koji dvije godine potpuno ignoriraju moje prijavljene nezakonitosti”, započela je odgovor.

“Uz to, znala sam da svojim izlaskom u javnost oko mnogobrojnih afera u Državnim nekretninama neću moći biti maksimalno angažirana na vrlo odgovornoj pročelničkoj funkciji. Morat ću razočarati vaše pojedine stranačke drugove ( a i poneke iz stranke BM365) koji su pustili dobar glas da je moj ‘neprolazak’ na natječaju posljedica brojnih i strašnih presuda za mobbing koje nosim na svojoj duši. Ukoliko imate takvu presudu na moje ime – molila bih da mi ju odmah preporučeno pošaljete”, navela je Đerek.

Dotakla se i Horvata

Ističe kako je svjesna da je zakonitim radom u tvrtki Državne nekretnine stala na žulj stranačko-interesnoj kliki koja je spremna poduzeti sve metode blaćenja da se zadrži status quo. No, pritom je istaknula kako je to “njihov problem – a ne njezin.” Potom je navela i kako je natječaj za pročelnicu u Gradu Zagrebu bio jedan od najzahtjevnijih i najtransparentnijih javnih natječaja kojem je pristupila za razliku od zadnjeg poništenog natječaja za direktoricu Državnih nekretnina na kojem je bila jedan od kandidata.

“Molila bih g. Habijana da se raspita kod svog stranačkog kolege ministra Darka Horvata kako je moguće da gđa. Renata Sabo koja nije zadovoljila uvjete tog natječaja biva nakon poništenja natječaja imenovana vršiteljicom dužnosti direktorice. Jedinstven slučaj u svijetu”, navodi.

Temu je zaključila s riječima: “Sve ovo pišem ovako detaljno jer me fascinira uloženi trud, želja i mašta stranačkih drugova gospodina Habijana da me se omalovaži i etiketira. Time smo riješili moju ‘finu nit’ s platformom Možemo!. Uopće ne sumnjam da će se u nedostatku argumenta i dokaza tražiti ‘fina nit’ i s drugim opcijama”, poručila je.

Traži javnu ispriku

Na kraju je još dodala kako je Habijan jučer u Otvorenom, iznoseći rezultate Državnih nekretnina, nesvjesno ipak priznao da je Đerek kvalitetan kadar.

“Prve godine mog rad kao direktorice sektora za poslovne prostore dobit društva povećana je za 73% u odnosu na 2018. , od čega je veliki iznos uplaćen u državni proračun, a u kojem iznosu su poslovni prostori sudjelovali s preko 80%. Nadalje, u prvoj godini mog rada sklopljeno je preko 500 ugovora o zakupu, a u trenutku mog otkaza u rujnu 2020. broj ugovora je iznosio preko 850”, piše.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Dakle, rezultati koji su g. Habijana toliko oduševili su najvećim dijelom rezultati sektora kojem sam bila na čelu kao direktorica. Zahvalu za zakonit i predan rad sam dobila od gđe. Renate Sabo (i njezinih nadređenih) 29.9.2020. kada sam na najokrutniji način i s lažnim optužbama istjerana iz tvrtke i bačena na ulicu”, zaključuje Đerek koja dodaje da od Habijana traži javnu ispriku.

Source link: www.telegram.hr