Udruženje generala BiH: Naša obaveza je zaštititi mir u državi

Izvor: Članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine prilikom posjete Predsjedništvu

Članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine (UG BiH) nastavili su susrete s probosansko-hercegovačkim i patriotskim strankama u Bosni i Hercegovini te su, kako navode u saopćenju za javnost, imali u sjedištu Demokratske fronte detaljne i iscrpne razgovore po pitanju narušavanja sigurnosne situacije i pokušaja rušenja ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine od režima bh. entiteta Republika Srpska.

Kao domaćini dočekali su ih potpredsjednik FBiH Milan Dunović, potpredsjednik DF i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Zlatan Begić ministar odbrane BiH Sifet Podžić, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Vlatko Glavaš i izvršni sekretar DF Hamed Hodžić.

“U toku razgovora ustanovili smo da imamo zajedničke stavove i namjeru da svi, u skladu sa svojim mogućnostima, prvenstveno radimo na zaštiti mira, dostignutih evropskih i demokratskih vrijednosti, vjekovni zajednički život, te teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Članovi delegacije Demokratske fronte, obzirom na njihove pozicije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, informirali su nas o detaljima političke borbe koju vode probosanskohercegovačke političke stranke u institucijama Bosne i Hercegovine uz uvjeravanje da neće posustati ni po koju cijenu. Posebno su zahvalili članovima Udruženja generala Bosne i Hercegovine za podršku svim političkim snagama koje brane Državu i civilizacijske i demokratske norme, a naglasili su da su to i očekivali od ljudi koji su branili Bosnu i Hercegovinu i njene narode u uslovima brutalne agresije. Na kraju su se delegacije usaglasile da ćemo i dalje ostati u kontaktu, a da ćemo saradnju obogatiti novim vidovima i dići na još viši nivo”, saopćeno jeiz Udruženja generala Bosne i Hercegovine.

U delegaciji Udruženja generala Bosne i Hercegovine bili su predsjednik Rizvo Pleh, generali Mustafa Polutak, Džemal Merdan i sekretar Sadik Klinić.

Source link: ba.n1info.com