Brnabić: Organizatori ekoloških protesta nemaju program, već se kriju iza Zelene agende

foto FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da organizatori ekoloških protesta nemaju program, već se kriju „iza te Zelene agende i protestuju“.

„Šta su oni (organizatori protesta) u stvari i šta je problem. Za šta ste? Protiv svih su investicija, ali šta ćemo da proizvodimo, od čega ćemo da živimo“, rekla je premijerka na TV Pink.

Ona je istakla da životna sredina nikoga nije zanimala 2014. godine, jer su se ljudi bavili time koji posao će da rade, kako da prežive, a kvalitet vazduha nije bio ništa drugačiji, čak je bio i gori.

Premijerka je navela da je Srpska napredna stranka još 2014. godine počela da se bavi životnom sredinom.

„Još 2014. godine 600 miliona evra je uloženo samo u filtere na termoelektranama, a 2016. godine smo uveli smo električne autobuse, dakle mi smo još tad počeli da pričamo o zelenoj agendi“, rekla je Brnabić.

Brnabić: Opasnost od atentata na Vučića još nije otklonjena

Brnabić je izjavila da opasnost od atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, još nije otklonjena.

„Komuniciramo i sa zemljama van Evropske unije o tome. Mi to još uvek nismo sprečili, i dalje se vodi borba i opasnost nije otklonjena“, rekla je ona za TV Pink.

Ona je rekla da je nemoguće da je vođa „kavačkog“ klana Radoje Zvicer, za koga se sumnja da je umešan u organizovanje atentata na predsednika Srbije, „toliko jak“ bez podrške državnog vrha.

„Nemoguće da neko iz Crne Gore nije znao za Zvicera i da nije to sprečio. U to ne verujem“, rekla je Brnabić.

Source link: www.danas.rs