ВМРО-ДПМНЕ на средба со ДС и ВМРО- Народна

Во Собранието ВМРО-ДПМНЕ на средба со помалите парламентарни политички партии, потписници на предлог — законот за изборниот законик.

Кооординаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски се сретна со претседателот на Демократскиот сојуз.

На маса се измените на Изборниот законик. Утре продолжуваат преговорите со другите политички партии. Од власта велат дека овој чекор на ВМРО-ДПМНЕ е лицемерен.

Source link: www.24.mk