Narodna stranka odlučila da podrži Zdravka Ponoša za predsednika Srbije

Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Narodna stranka saopštila je večeras da je donela odluku da povuče predlog da prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić bude kandidat za predsednika Srbije a da podrži Zdravka Ponoša, kao zajedničkog kandidata opozicije.

Tesnom većinom glasova, Predsedništvo Narodne stranke je donelo odluku da podrži predlog Stranke slobode i pravde da zajednički kandidat naše koalicije za predsednika Srbije bude bivši funkcioner Narodne stranke Zdravko Ponoš.

Miroslav Aleksić će, kako navode u saopštenju, biti prvo lice Narodne stranke u okviru koalicije na izborima za narodne poslanike u Skupštini Srbije.

„Svesni generacijske odgovornosti da se aktuelni diktatorski režim pod hitno pošalje u istoriju, kao i da su sabornost i jedinstvo najvažnijih opozicionih činilaca neophodan preduslov da bi se to dogodilo, Predsedništvo Narodne stranke je donelo odluku da povuče predlog da prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić bude kandidat za predsednika Srbije“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Podsetimo, večeras je i Demokratska stranka donela na Glavnom odboru odluku da podrži Zdravka Ponoša za zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije na izborima 3. aprila.

 

Source link: www.danas.rs