Ковачки: Османи не собра храброст пред пратениците и македонската јавност да каже за што точно се преговара и што содржи пакетот 5+1

Бугарската влада соопшти дека се преговара за вметнување на Бугарите во уставот на Република Македонија и тоа не за дали, туку кога Бугарите ќе бидат впишани во уставот. Министерот за надворешни, Бујар Османи пак се уште не собра храброст пред македонската јавност да каже за што точно се преговара и што точно содржи пакетот 5+1, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Source link: www.24.mk