Jeremić: Odluka o podršci Ponošu nije bila laka, ali biće bezrezervna

foto FoNet Milica Vučković

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da odluka o podršci kandidaturi Zdravka Ponoša za predsednika Srbije nije bila laka odluka za stranku i da je na Predsedništvu doneta tesnom većinom glasova, pre svega zbog načina na koji je ta kandidatura isplanirana i predstavljena javnosti.

„Ja na sebe preuzimam odgovornost za bilo koju vrstu nelagode koju bi danas bilo ko iz Narodne stranke zbog te odluke mogao da oseća. Ali Narodna stranka je državotvorna stranka ozbiljnih ljudi. Naša odluka da sačuvamo jedinstvo opozicije je konačna i naša podrška zajedničkom kandidatu će biti bezrezervna. Pred nama je teška borba protiv režima u potpuno neravnopravnim uslovima i NS će biti njen najčvršći deo“, rekao je Jeremić za televiziju N1.

Predsedništvo te stranke odlučilo je u subotu uveče da povuče predlog da njen prvi potpredsednik Miroslav Aleksić bude kandidat za predsednika Srbije.

Tesnom većinom glasova Predsedništvo je donelo odluku da podrži predlog Stranke slobode i pravde da zajednički kandidat koalicije za predsednika Srbije bude bivši funkcioner Narodne stranke Zdravko Ponoš.

Source link: www.danas.rs