Nova „Meta“, tema – Šolak, a sagovornike autoru preporučuje direktor Telekoma

Dragan Šolak Izvor: United Grupa

Posle tzv. dokumentarnog filma Tomislava Lovrekovića „Meta“ u kojem su istraživački novinari i opozicioni lideri dovođeni u vezi sa ugrožavanjem života predsednika Srbije, u izradi je još jedan video projekat, ali samo sa jednim akterom. Glavna tema je član borda United Grupe – Dragan Šolak.

Na osnovu SMS poruka u koje je N1 imao uvid, u razgovoru sa sagovornicima u ovom novom filmu pomaže i aktuelni direktor Telekoma. Novinar Predrag Jeremić, potvrdio je za N1 da je on autor.

Šta se priprema za Dragana Šolaka i zašto je posle istraživačkih novinara i pojedinih lidera opozicije, sada on meta onih koji isključivo hvale Aleksandra Vučića? Predrag Jeremić kaže za N1 da odavno priprema film o Šolaku, da je ideja njegova i da radi bez bilo kakvih finansija.

Nova „Meta“, tema – Šolak, a sagovornike autoru preporučuje direktor Telekoma

Pedrag Jeremić i Dragan Šolak Izvor: N1

„Ideja je da se napravi dokumentarni film o biznisu gospodina Šolaka, od početaka do najnovijih stvari. Lično mislim da Srbija ne zna sve detalje, kako je počeo biznis Šolaka počev od Kragujevca od jedne garaže, od VHS kaseta itd. Nešto je tu u javnosti spominjano. Naravno, ideja je da se napravi jedna ozbiljna dokumentarna priča. Ja iskreno verujem da ću uspeti, evo i ovim putem, da nađem i gospodina Šolaka da razgovaramo na tu temu. Nije nikakva ideja da se pravi nešto jednostrano, da neko nekog optužuje i tako dalje“, rekao je Jeremić.

Iako Jeremić tvrdi da mu Telekom ne pomaže u realizaciji filma o članu borda United Grupe, N1 je imao uvid u poruke koje šalje potencijalnim sagovornicima.

Nova „Meta“, tema – Šolak, a sagovornike autoru preporučuje direktor Telekoma

Izvor : Screenshot

Jeremić za našu televiziju otkriva i koga je već snimio kao adekvatnog sagovornika.

N1: Hoćete snimati još neke političare osim Velimira Ilića?

Jeremić: Vrlo rado bih snimio mnoge političare, ali mnogi su iz Vlade Zorana Đinđića odbili da govore na tu temu.

Jeremić je novinar koji se bavi crnom hronikom još od ’80-ih godina, a sada je urednik i vlasnik portala Embargo.rs.

Događaj na kojem je viđen, među poslednjima, bio je u Pančevu kada je Tomislav Lovreković bacao kokoške na Mariniku Tepić.

Autor „Sačekuše“ na Pinku i Hepiju profilisao se za analitičara spremnog da govori na sve teme, više ne samo o ubistvima devedesetih. Nije mu strano ni da kritikuje slobodne medije.

Dragan Šolak se ne bavi politikom

Osnivač United Grupe Dragan Šolak je za američku televizijsku mrežu MSNBC nedavno rekao da je situacija sa slobodom govora i medija u Srbiji vrlo ozbiljna i da oko 60 odsto stanovništva Srbije živi kao u filmu „Matriks“, gde im se serviraju informacije iz jednog izvora, a slika koju imaju je potpuno lažna.

Dragan Šolak ne bavi se politikom, a nedavno je postao novi vlasnik engleskog fudbalskog kluba Sautempton, što je aktuelnu vlast u Srbiji razbesnelo.

Source link: www.danas.rs