Спироски: Вакцината против ковид е ефикасна, но не може да се споредува со другите вакцини

Вакцината против ковид-19 е ефикасна и е добро направена за вакви услови, но таа не може да биде споредена со ефикасноста на другите вакцини произведени во претходниот период на попрецизен и поконтролиран начин и тоа е основна дилема, вели во интервју за РСЕ, доктор Мирко Спироски, имунолог, основач и прв директор на Институтот за имунобиологија и хумана генетика.

Source link: www.24.mk