Iz Vlade su reagirali na komentar objavljen na Telegramu

Glasnogovornik Vlade Milić: 'Frka-Petešić plaća zagrebački prirez od 18 posto, dosad je uplatio 23.060,73 kuna'

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Glasnogovornik Vlade Marko Milić objavio je subotu kako mediji “zlonamjerno ponavljaju već demantiranu laž”, naglasivši da predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Zvonimir Frka-Petešić, plaća zagrebačku stopu prireza od 18 posto.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Kako se zlonamjerno ponavlja već demantirana laž o izbjegavanju poreza, ponavljamo da Zvonimir Frka-Petešić od 1. rujna 2017. plaća zagrebačku stopu prireza od 18 posto na temelju prijavljenog boravišta i dosad je uplatio 23.060,73 kuna prireza”, napisao je Vladin glasnogovornik Milić na Twitteru.

Zašto se prijavio u Saliju?

Milić je objavio i screenshot komentara objavljenog na Telegramu, na kojemu se “problematizira” gdje Frka-Petešić plaća prirez. Mediji posljednjih dana pišu o prebivalištu koje je Frka-Petešić prijavio u obiteljskoj kući svog oca u Salima na Dugom otoku te o stanu u državnom vlasništvu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, kojim se koristi kao državni dužnosnik.

Premijer Andrej Plenković na upite novinara proteklih dana ponovio je u više navrata kako predstojnik Ureda Zvonimir Frka-Petešić ima pravo na korištenje stana kao i svi drugi dužnosnici, podsjetivši da su taj stan ranije koristili i drugi dužnosnici.

Source link: www.telegram.hr