Za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina predviđena je kazna zatvora od jedne od 15 godina

Poznati karlovački trener uhićen zbog seksualnog zlostavljanja djeteta, prijavili ga roditelji žrtve

Svjetski priznati trener (71) borilačkih sportova iz Karlovca saslušan je u srijedu na Općinskom državnom odvjetništvu po kaznenoj prijavi za bludne radnje i spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina, doznaje Hina na karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Županijska državna odvjetnica Vera Magdić Bižanović, ujedno glasnogovornica ŽDO, potvrdila je za Hinu da je saslušanje obavljeno, te da će javnost biti obavještena o tome je li Općinsko državno odvjetništvo našlo elemente da se protiv osumnjičenika provedu dokazne radnje i da se zatraži trenerovo zadržavanje u istražnom zatvoru.

Moguća kazna do 15 godina zatvora

Trener je bio doveden na saslušanje u lisicama, a Hina neslužbeno doznaje da je riječ o prijavi roditelja osobe mlađe od 15 godina za njeno spolno zlostavljanje prošle godine. Policija je izvijestila da o kažnjivim radnjama iz područja kaznenopravne zaštite djece ne iznose detalje o postupanju zbog zaštite prava i dobrobiti djeteta, odnosno zaštite digniteta žrtve.

Potvrdili su samo da je Policijska uprava karlovačka provela kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela blude radnje i spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te da je tijekom dana bio predan pritvorskom nadzorniku, odakle je bio prepraćen na karlovačko Općinsko državno odvjetništvo. Za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina predviđena je kazna zatvora od jedne od 15 godina.

Source link: www.telegram.hr