“Izetbegović da zaboravi na lude snove o Bosni i Hercegovini bez Srba”

Izvor: Bakir Izetbegović u Pressingu

Predsjednik DNS- Nenad Nešić rekao je da je Bakir Izetbegović glavni kočničar u državi i da treba da zaboravi na «lude snove o Bosni i Hercegovini bez Srba i Republike Srpske».

On smatra da je Izetbegović glavni kočničar BiH dok Hrvatima bira “lažnog člana Predsjedništva”, Srbima želi da ukine Republiku Srpsku, a njihove legitimne zaštitnice i matice želi udaljiti iz priče o BiH.

“I samo neko ko ne želi mir nego sukobe, neko ko ne želi napredak nego mržnju i neko ko mrzi druge narode osim svog to ne razumije, a taj neko je Bakir Izetbegović”, rekao je Nešić.

Izetbegoviću je poručio da je svim Srbima Republika Srpska iznad svega i svake političke razlike, te da zaboravi na “lude snove o BiH bez Srba i njihove Republike”.

Prema njegovim riječima, izbori u BiH su ove godine i bošnjački narod ima šansu da glasanjem pokaže da se razlikuje od onog koji sebe smatra njihovim vođom, bavi se mržnjom prema Srbima i Republici Srpskoj i gubi razumijevanje svakog ozbiljnog međunarodnog faktora, uključujući i Tursku.

Nešić je istakao da je veoma važno i dobro da Hrvatska, Srbija i Turska imaju želju da, razumijevajući ravnopravne interese sva tri naroda, pomjere sa mrtve tačke rješavanje političke krize u BiH, saopšteno je iz DNS-a.

Source link: ba.n1info.com