Za snažnu i ravnopravnu Hrvatsku u sigurnoj Europi

Kada je 2019. započeo mandat ovog saziva Europskog parlamenta, nitko od nas nije mogao predvidjeti pandemiju koja će uzrokovati zdravstvenu i gospodarsku krizu, ali i nevjerojatnu brzinu tehnoloških, gospodarskih i klimatskih promjena koje utječu na naše živote. Neovisno o okolnostima, povjerenje građana koje sam dobio obvezuje me na predani rad i zalaganje za strateške hrvatske interese u Europi.

Glavni pregovarač Parlamenta za EU proračun

Kao glavni pregovarač Parlamenta za europski proračun, dobio sam jedinstvenu priliku odlučivati o tome kako će se trošiti zajednička sredstva u vrijeme rekordnog investicijskog paketa, koji predstavlja generacijsku priliku za Hrvatsku koju ne smijemo propustiti. Unatoč teškim pregovorima, što i ne iznenađuje zbog vremena u kojem se nalazimo, uspjeli smo osnažiti europski proračun za 480 milijuna eura, uz glavni fokus na malo i srednje poduzetništvo, uključujući turizam, znanost i zdravstvo.

Hrvatska je spremna za Schengen

Hrvatska je nedavno ostvarila važan korak u procesu pristupa najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu — Schengenu. Sada se politička rasprava ponovno seli u Europski parlament, gdje očekujem nove teške rasprave i pokušaj diskreditiranja svega što je Hrvatska učinila u posljednjih nekoliko godina — i po pitanju učinkovitog sprječavanja ilegalnih migracija, kao i po pitanju modernizacije naše policije. Hrvatska je često meta žestokih napada lijevo-zelenih političkih grupa u Europskom parlamentu, čemu se uvijek argumentirano suprotstavljam.

Nastavak parlamentarnog mandata

I u ostatku dinamičnog mandata u turbulentno vrijeme nastavit ću se boriti za snažnu i ravnopravnu Hrvatsku u sigurnoj Europi. Moj rad i borba za naše interese okrenuti su budućnosti, uz svijest o dubini i brzini promjena koje živimo, ali i s dosljednim demokršćanskim pogledom na ljudsko dostojanstvo, obitelj i društvene izazove koji su pred svima nama.

Source link: slobodnadalmacija.hr