Trgovački sud ranije je potvrdio da je tvrtka pred stečajem

Bujica media, tvrtka Velimira Bujanca, dobila privremenu stečajnu upraviteljicu

Nakon što je Trgovački sud u Zagrebu u studenom potvrdio da je ‘Bujica media’ Velimira Bujanca pred stečajem, tvrtka je sada dobila privremenu stečajnu upraviteljicu, piše portal Zagrebi.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Sud je za privremenu stečajnu upraviteljicu imenovao Ivanu Brebrić iz Zagreba, a odluku o stečaju tvrtke najavio za iduće ročište koje je zakazano za 9. ožujka.

Velimir Bujanec, kontroverzni urednik i voditelj emisije Bujica, za sada je bez komentara.

Dužan preko 180.000 kuna

Kako je Telegram već pisao, prijedlog za pokretanje stečaja podnijela je Financijska agencija (Fina), navodeći kako je krajem rujna prošle godine Bujica media j.d.o.o imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 184.460 kuna.

Prema posljednjoj sudskoj odluci, privremena stečajna upraviteljica ovlaštena je stupiti u poslovne prostorije dužnika, a uprava dužnika dužna je dopustiti joj uvid u knjige i poslovnu dokumentaciju, kao i uvid u imovinu dužnika. Protiv osoba koje se tome usprotive može se izreći novčana kazna i odrediti kazna zatvora, sukladno odredbama Stečajnog zakona, prenosi portal Zagrebi.

Uz to, privremena stečajna upraviteljica dužna je u roku od 30 dana ispitati postoji li i nadalje kod dužnika neki od stečajnih razloga, ali i ispitati ima li dužnik imovinu koja bi činila stečajnu masu, te mogu li se tom imovinom pokriti troškovi postupka.

Source link: www.telegram.hr