Реката Вардар се излеа во општина Аеродром

Реката Вардар се излеа во општина Аеродром, кај мостот „Михајло Апостолски“. Екипите на град Скопје се на терен а од центарот за управување со кризи велат дека причина за излевањето на реката е изградбата на мостот.

Source link: www.24.mk