Komentirao je i Milanovićevu izjavu o popisu stanovništva u kojoj ga je branio

Plenković u Strasbourgu opet govorio o demontiranju države: 'Svi vide tko je konstruktivan, a tko destruktivan'

FOTO: AFP

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako svi koji prate političku situaciju u Hrvatskoj vide tko je konstruktivan, a tko destruktivan.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hrvatskih novinara u Strasbourgu na koga je mislio kada je u razgovoru za Hrvatski radio spominjao ‘demontere’ hrvatskih institucija, Plenković nije želio precizirati na koga se to odnosi. “Svi koji prate političku situaciju u Hrvatskoj vide tko je konstruktivan, a tko destruktivan”, rekao je premijer Plenković dodavši da će to prepustiti kreativnosti svih da prepoznaju.

Plenković kaže kako je to super teza “čim izaziva takav šušur i zanimljivo je da se taj dio prenosi, propituje i analizira, a dio u istom intervjuu gdje je komentirano sve što je politički bitno oko popisa stanovništva i ostalih tema se ne prenosi”.

O Milanovićevoj izjavi

Novinare je zanimalo i što misli o izjavi hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da on nije kriv za pad broja stanovnika u Hrvatskoj.

“Pročitao sam taj naslov, ne vidim tko je uopće postavio tezu da bih ja bio kriv. Odakle ta teza?” upitao je premijer.

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković sudjelovao je večeras u Strasbourgu na odavanja počasti predsjedniku Europskog parlamenta Davidu Sassoliju koji je umro prošlog tjedna.

Source link: www.telegram.hr