Bogdanović jutros pozvao predsjednika Opštine Pljevlja i insistirao da Golubović odstupi sa te funkcije. Golubović je to odbio, navodeći da ne vidi razlog da podnese ostavku

Bogdanović tražio od Golubovića da podnese ostavku

Bogdanović, Foto: Savo Prelević

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović insistirao je da predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović podnese ostavku na tu funkciju, ali je Golubović to odbio, saznaju «Vijesti».

«Vijestima» je nezvanično rečeno da je Bogdanović jutros pozvao Golubovića i u tom razgovoru insistirao da odstupi sa mjesta prvog čovjeka Pljevalja.

Golubović je to odbio, navodeći da ne vidi razlog da podnese ostavku.

Niz javnih reakcija na Golubovićeve izjave je pokrenuo upravo Bogdanović, uslijedio je tvit poslanice DPS Marte Šćepanović da Golubovića treba izbaciti iz partije, otkaz podrške Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata, da bi se onda oglasio i Izvršni odbor DPS Pljevlja koji se na jutros održanoj sjednici ogradio od «izjava i medijskih interpretacija» Golubovića, naglasivši kako je riječ o «nedopustivoj izjavi u odnosu na dešavanja u gradu», ali i u odnosu na politiku koju zastupa ta stranka.

Source link: www.vijesti.me