Iako se očekivalo da će Federalni sud o njegovoj žalbi odlučivati u nedjelju, cijela stvar prebačena je na petak navečer

Đoković pritvoren

FOTO: AFP

Novak Đoković je pritvoren, nakon što je oko 22 sata stigao na razgovor s Australskom graničnom službom, javlja CNN. U pritvoru ostaje do odluke suda o njegovoj vizi. Sastanak je graničnim službenicima zakazan je na tajnoj lokaciji, zbog tenisačeve sigurnosti i kako bi se “izbjegao medijski cirkus”, prenosi CNN.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Đoković je u petak od australskog suda zatražio da blokira njegovu deportaciju uoči turnira Australian Open u Melbournu nakon što mu je vlada po drugi put ukinula vizu.

Iako se očekivalo da će Federalni sud o njegovoj žalbi odlučivati u nedjelju, australski The Age piše da bi cijela stvar mogla biti gotova već noćas.

Što ako ipak ne bude noćas

U Australiji je trenutno jutro, a razgovor s graničnim policajcima bio je zakazan za 8 sati, odnosno 22 sata po našem vremenu. Đoković je nakon toga pritvoren, do saslušanja pred sucem koje se očekuje oko ponoći po našem vremenu, odnosno oko 10 sati ujutro po njihovom. Đoković će se navodno osobno obratiti sudu.

Ukoliko proces na Federalnom sudu ne završi noćas, tenisač će biti prebačen na novu, tajnu lokaciju gdje će čekati kraj procesa i koju neće smijeti napustiti.

Đokovićevi odvjetnici su u petak, ni tri sata nakon što je ministar za imigraciju Alex Hawke ponovo poništio njegovu vizu, uložili zahtjev za zabranom deportacije. “Danas sam iskoristio svoje ovlasti prema članku 133C(3) Migracijskog zakona kako bih poništio vizu koju ima gospodin Novak Đoković, na temelju zdravstvenih razloga i na temelju interesa javnosti da to napravim”, rekao je Hawke.

Premijer podržao ukidanje vize

Turnir počinje u nedjelju i Đoković je prvi nositelj. Njegovi odvjetnici odluku Hawkea nazivaju “očito iracionalnom”.

Njegov pravni tim također ističe da je Hawke u svom obrazloženju naveo da bi ostanak Đokovića potaknuo otpore cijepljenju. Njegov slučaj raspirio je globalnu raspravu o pravima necijepljenih i postala škakljivo političko pitanje za premijera Scotta Morrisona kojeg u svibnju očekuju izbori.

On je danas, nakon odluke o ukidanju vize, poručio da je podržava.

Vučić napao Morrisona

Njega je danas brutalno napao srbijanski predsjednik u video poruci kojom mu je poručio da matretira ne samo Đokovića i njegovu obitelj već cijeli srpski narod.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Ako ste htjeli Novaku Đokoviću zabraniti da po deseti put osvoji titulu, zašto mu odmah niste rekli da je nemoguće da dobije vizu i zašto ga niste odmah vratili. Zašto ga maltretirate i iživljavate se ne samo nad njim, već nad njegovom obitelji i cijelom jednom nacijom, slobodarskom i ponositom. Je li to potrebno da biste dobili neke izbore? Da biste se dodvorili javnosti?Evo, pojavio se jedan predsjednik iz jedne male zemlje, koji to smije reći jednom premijeru jedne velike zemlje. Znate zašto smijem? Jer govorim istinu i znate da govorim istinu”, poručio je Vučić.

 

Source link: www.telegram.hr