U analizi koja je datirana juče navodi se da je od planiranih 285 aktivnosti realizovano 165 — zakona i podzakonskih akata. To je, kako se navodi, 57,9 odsto obaveza koje su planirane PPCG-om za tri kvartala 2021. godine

Najviše akata predlagalo Ministarstvo vanjskih i CBCG, Uprava prihoda i carina najmanje

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, Foto: MVP

Vlada Crne Gore je u tri kvartala prošle godine usvojila više od polovine planiranih predloga zakona i podzakonskih akata koji su predviđeni Programom pristupanja Evropskoj uniji (EU) od 2021. do 2023.

U analizi koja je datirana juče navodi se da je od planiranih 285 aktivnosti realizovano 165 — zakona i podzakonskih akata. To je, kako se navodi, 57,9 odsto obaveza koje su planirane PPCG-om za tri kvartala 2021. godine.

U dokumentu se navodi da najveći broj nerealizovanih obaveza ima Ministarstvo kapitalnih investicija (17 obaveza), a zatim Ministarstvo ekonomskog razvoja, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (po 12 obaveza).

Resor koji vodi Mladen Bojanić je od 37 zakonskih obaveza realizovalo 20, a Ministarstvo ekonomskog razvoja na čijem čelu je Jakov Milatović je od 38 realizovalo 26 obaveza. Resor ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića je od 37 realizovalo 25 zakonskih obaveza, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, kojim rukovodi Vesna Bratić od 17 je realizovalo pet, dok je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kojim rukovodi Aleksandar Stijović je od predviđenih 14 realizovalo dvije zakonske obaveze.

Source link: www.vijesti.me