Na Twitteru se razvila živahna rasprava između ministra i SDP-ove zastupnice

Izjava koja nije ostarjela dobro. Ćorić prije godinu i pol: ‘Zbog LNG-a na Krku, plin bi mogao pojeftiniti’

FOTO: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić večeras je u Dnevniku Nove TV govorio o nadolazećem valu poskupljenja cijena struje i plina te poručio kako zamrzavanje cijena u ovom slučaju nije dugoročno rješenje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme, SDP-ova zastupnica i načelnica općine Omišalj, Mirela Ahmetović na Twitter je zalijepila članak sa službene stranice Vlade RH u kojem je prenesena njegova izjava iz lipnja 2020. godine. ‘Ćorić: Kapaciteti LNG terminala na Krku popunjeni, plin bi mogao pojeftiniti’, stoji u naslovu koji je Ahmetović tvitnula uz komentar: “Ništa, a?”.

‘Imat ćemo sigurnu dobavu’

Uskoro se javio ministar Ćorić. Odgovarajući Mireli Ahmetović, napisao je: “Cijeli svijet je suočen s plinskom krizom i rastom cijena energenata. Da, osjeti se i u Hrvatskoj, ali ćemo uvijek, za razliku od mnogih, imati sigurnu dobavu plina. Isključivo zahvaljujući LNG-u. Kritičari su se predomislili, ali dežurna lupetala ne znaju kad je dosta”.

Na to se opet javila Ahmetović izjavom: “Ministre, “dežurna lupetala” odjednom su postala predmet Vašeg interesa kad se ispostavilo da sam lupetala ispravno. Nasuprot Vama koji ste u večerašnjem Dnevniku izlupetali zdrav razum hrvatskih građana. A sigurna dobava plina? Da – za Vaše prijatelje Mađare”.

Source link: www.telegram.hr