Brnabić: Na Đokoviću je da objasni sivu zonu oko PCR testa

Foto: Beta/European Council

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je na Novaku Đokoviću da objasni „sivu zonu“ u vezi sa njegovim rezultatom PCR testa.

„Ako bi Đoković izašao znajući da ima pozitivan PCR test to bi bilo čisto kršenje pravila Srbije“, izjavila je Brnabić u intervjuu za Bi Bi Si (BBC).

Đoković je rekao da mu je odobreno medicinsko izuzeće da udje u Australiju nakon što je sredinom decembra bio pozitivan na korona virus.

Međutim postavljaju se pitanja u vezi njegovih javnih nastupa u tom periodu.

Dokumenti predstavljeni na sudu pokazali su da je Đoković bio pozitivan na korona virus 16. decembra, ali je dan kasnije, 17. decembra prisustvovao događaju u čast mladih tenisera u Beogradu.

„Ako ste pozitivni morate da budete u izolaciji. Ne znam kada je on zapravo dobio rezultate, kada je video rezultate, tako da postoji neka siva zona. Jedini odgovor na ovo može da da Đoković“, rekla je Brnabić.

Srpski propisi o kovidu predviđaju punih 14 dana samoizolacije, osim ako osoba koja je pozitivna ne dobije negativan rezultat PCR testa u tom periodu.

Ako se utvrdi da je Đoković prekršio srpska pravila o izolaciji, premijerka Brnabić je rekla da će morati da se konsultuje sa „relevantnim organima vlasti i medicinskim radnicima koji su zaduženi za sprovodjenje ovih propisa“.

Granični službenici Australije trenutno istražuju da li je Đokovićev formular za putnu prijavu sadržavao lažnu izjavu u kojoj se navodi da nije putovao 14 dana pre dolaska u Australiju. Postovi na društvenim mrežama ukazuju da je u tom periodu boravio u Španiji.

Brnabić je opisala Đokovića kao „jednog od velikih šampiona Srbije“ i rekla da se nada da će mu biti dozvoljeno da ostane u Australiji i da igra na turniru.

Ona je dodala i da se ne slaže sa njegovim stavom o vakcinaciji, koju je opisala kao „jedini efikasni odgovor na ovu pandemiju“.

„Meni je bitno da stojimo uz Novaka, ali i da istovremeno kažemo da je za državu i za mene kao premijerku vakcinacija veoma važna“, izjavila je ona.

Još vesti iz ovog grada

Brnabić: Na Đokoviću je da objasni sivu zonu oko PCR testa

Sautempton ubedljiv protiv Brentforda

Brnabić: Na Đokoviću je da objasni sivu zonu oko PCR testa

Ekološki ustanak najavio za sutra u 12 časova blokadu zgrade Vlade Srbije

Brnabić: Na Đokoviću je da objasni sivu zonu oko PCR testa

Specijalna projekcija litvanskog filma „Suton“

Brnabić: Na Đokoviću je da objasni sivu zonu oko PCR testa

Bajden za promenu pravila kako bi se usvojio zakon o biračkim pravima

Source link: www.danas.rs