Tomašević navodno nudi Dinamu maksimirski stadion na 99 godina

Tomašević je, pišu mediji, razgovarao s upravom Dinama. Navodno je na pomolu dogovor oko novog maksimirskog stadiona

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Čini se da je napravljen važan korak prema izgradnji novog maksimirskog stadiona. Naime, kako tvrdi Jutarnji list, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nekoliko dana prije Nove godine sastao se s vodećim predstavnicima GNK Dinama.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku su, tvrdi Jutarnji, bili predsjednica Uprave Vlatka Peras i počasni predsjednik Mirko Barišić, a navodno je došlo do prvih konkretnih rezultata u pregovorima oko izgradnje novog stadiona.

Načelno se, nastavlja Jutarnji, znaju najmanje dvije svari. Prva je da je GNK Dinamo definitivno spreman na sebe preuzeti gradnju novog maksimirskog stadiona. Druga je da je Grad zauzvrat spreman dodijeliti Dinamu koncesiju na korištenje od 99 godina.

Tomašević sredinom prosinca najavio razgovore

Jutarnji navodi i kako je Dinamo spreman, za igranje prvenstvenih utakmica, izgraditi manji stadion. Lokacija bi mu, vjerojatno, bila u Sesvetama.

Gradonačelnik Tomašević je sredinom kolovoza prisustvovao ceremoniji svečanog proglašenja najuspješnijih sportaša i sportašica Grada Zagreba u 2021. godini te je tada najavio razgovore s Dinamom oko stadiona. “Sljedeći ćemo tjedan imati razgovore s Upravom Dinama oko maksimirskog stadiona”, rekao je tada.

Source link: www.telegram.hr