Abdidžiku: Moramo da otkrijemo istinu o ubistvu Envera Maljokua

Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku odao je danas počast bivšem novinaru i članu DSK Enveru Maljokuu, povodom 23. godišnjice od njegovog ubistva i tom prilikom istako da se istina o ovom zločinu mora saznati, prenosi Reporteri.

Abidžikiu je, u pratnji saradnika, istakao da ubistvo Maljokua predstavlja «ubistvo snova kosovskih Albanaca o slobodi».

«Ni mi, ni naše porodice, ni građani Kosova, nećemo ostati mirni dok se potpuno ne razjasni istina o njegovom podmuklom ubistvu. Njegovo veličanstveno delo uvek poštujemo i pamtimo. Ubistvo Envera Maljokua bio je atentat na naše snove o slobodi. Svaka albanska porodica bila je šokirana tog dana“, rekao je on.

Da podsetimo, Enver Maljoku, koji je bio šef Kosovskog informativnog centra, ubijen je 11. januara 1999. godine, dok se vraćao u svoj stan u Prištini, a ubice do danas nisu poznate.

U prizemlju stambenog bloka u naselju «Sunčana dolina” upucan je ispred supruge i deci, nekoliko minuta kasnije preminuo je u bolnici u Prištini.

Source link: www.kosovo-online.com