"Svima onima kojima je evropska bliža od antievropske, građanska od nacionaističke, a teokratska od klerikalne države, mi u Socijaldemokratama predstavljamo, kao što smo to uostalom vazda i bili, prirodne partnere", kazao je potpredsjednik SD-a

Šehović: Razgovori o manjinskoj vladi i drugim opcijama vode se na različitim nivoima

Šehović, Foto: Socijaldemokrate

Razgovori i o manjinskoj vladi, kao i o drugim opcijama za izlazak iz političke krize, vode se na različitim nivoima, kazao je potpredsjednik i poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović.

Kazao je da su u SD-u svjesni ozbiljnosti političkog momenta i sopstvene odgovornosti u predstojećim procesima, kao druge najjače opozicione grupacije u parlamentu.

Šehović je ocijenio da je 2021, u političkom smislu, bila godina institucionanog, političkog, «a što je najgore i vrijednosnog posrnuća», kakvo nije viđeno u našoj novijoj višestranačkoj istoriji.

„Vjerujem da ne možete naći niti jedan sličan uporedni primjer u demokratskom svijetu u kome premijeru vlade koja je izgubila podršku Parlamenta, pa samim tim i legitimitet, ne pada na pamet da podnese ostavku, baš kao ni parlamentarnoj većini da pokrene pitanje povjerenja njegovom kabinetu“, saopštio je Šehović.

Source link: www.vijesti.me