Devenport: Verujem da postoji volja da se postigne dogovor o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije

Izvor: OEBS

I pored toga što dijalog Kosova i Srbije trenutno stagnira, šef Kancelarije OEBS-a na Kosovu Majkl Devenport, koji je ranije bio šef delegacije EU u Srbiji, ali i britanski ambasador u istoj zemlji, smatra da postoji volja da se u 2022. godini postigne sporazum o normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, prenosi Reporteri.

Ambasador Devenport je u intervjuu za javnu televiziju ponovio spremnost OEBS-a da sprovede sporazume u skladu sa svojom misijom ili da primeni bilo koji sporazum, ako to bude potrebno.

«Dakle, postoji mnogo načina na koje bismo mogli da podržimo proces i mi smo spremni za ovaj posao, i nastavićemo da održavamo tu spremnost da podržimo njihovu implementaciju, u oblastima koje su u našem mandatu», kaže Devenport.

On je dodao da veruje da postoji obostrani interes, jer je, kako kaže, postizanje rezultata u dijalogu nešto što bi koristilo građanima svuda u regionu, i poslalo bi veoma snažan signal ovde i drugde.

«Dakle, da, interesovanje postoji, verujem da smo imali zadovoljstvo da vidimo da su kontakti u dijalogu nastavljeni i verujem da se svi nadamo da će ovaj proces ići dobro u narednim mesecima, kao i tokom cele 2022. godine», rekao je Devenport.

Source link: www.kosovo-online.com