Najskuplje automobile u Kurtijevoj vladi voze Rizvanoli, Nagavci i Krasnići 

Izvor: Klan Kosova

Najskuplje automobile u kosovskoj vladi voze ministarka ekonomije Artane Rizvanoli, ministarka prosvete Arberi Nagavci i ministar lokalne uprave Eljbert Krasnići, pojedini ministri poseduju vozila zajedno sa supružnicima, dok neki uopšte nemaju automobil, poput premijera Aljbina Kurtija, prenosi Reporteri. 

Ministarka Rizvanoli poseduje automobil tipa «reno kađar», koji je 2016. godine kupila za 18.000 evra. Po istoj ceni vozilo je 2018. na kredit kupila ministarka Nagavci, ali nije navela model automobila.

Ministar Krasnići poseduje automobil od 12.000 evra, koji je kupio, kako navodi, od štednje 2017. godine, dok ministar poljoprivrede Faton Peci vozi automobil čija je cena 11.000 evra. 

Ministarka spoljnih poslova Donika Gervala vozi japanski automobil «tojota avensis» koji je 2016. kupila za 10.000 evra kada se nije bavila politikom od ličnih prihoda, a ministarka pravde Albulena Hadžiu ima automobil «Seat Leon» koji vozi zajedno sa suprugom, a kupila ga je za 9.700 evra 2020. godine. 

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja samo je prijavio Agenciji za borbu portiv korupcije automobil svoje supruge, za koji tvrdi da je kupljen kreditom od 4.000 evra, ministar odbrane Armend Mehaj ima električni automobil «citroen» koji je kupio 2014. godine i njegova vrednost je 2.000 evra, dok ministar kulture, omladine i sporta Hajrulah Čeku nema automobil,

Source link: www.kosovo-online.com