“Vjerujemo da će Crna Gora sada prioritetno moći da riješi sva preostala pitanja istaknuta u naknadnom mišljenju Venecijanske komisije o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu”, istakla je Pisonero

Evropska komisija pozdravila izbor Tužilačkog savjeta, očekuju novog vršioca dužnosti VDT-a

Ana Pisonero Hernandez, Foto: BETAPHOTO

Evropska komisija (EK) pozdravila je izbor novog Tužilačkog savjeta, uz ocjenu da je sljedeći korak izbor novog vršioca dužnosti /v.d./ vrhovnog državnog tužioca.

Portparolka EK Ana Pisonero Hernandez je navela da se od članova Tužilačkog savjeta očekuje da postupaju sa najvišim integritetom, na nepristrasan i profesionalan način.

“Vjerujemo da će Crna Gora sada prioritetno moći da riješi sva preostala pitanja istaknuta u naknadnom mišljenju Venecijanske komisije o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu”, istakla je Pisonero, prenosi portal RTCG.

Ona je, komentarišući stavove jednog od članova Savjeta, Borivoja Đukanovića, koji je nedavno poručio da je Haški sud formiran kako bi se Srbi istorijski degradirali, kazala da Evropska unija odbacuje i osuđuje svako poricanje, relativizaciju ili pogrešno tumačenje genocida u Srebrenici.

Source link: www.vijesti.me