Vučić donirao novac računajući na podršku birača porijeklom iz Nikšića, ali i cijele Crne Gore, podržavajući istovremeno i svoje saveznike. Jedni u Crnoj Gori napadaju Vučića zbog "srpskog sveta", a drugi se pozivaju na njega zarad stvaranja utiska da imaju podršku Beograda

Vučić ne pomaže Nikšiću, već investira u svoj rejting

”Nesporazumi Beograda i Podgorice nekad stvarni, a mnogo češće fingirani”: Lutovac, Foto: Printscreen/YouTube

Donacija dva miliona eura Nikšiću nije poklon predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tom gradu, već njegova investicija u svoj rejting i svoje političke pozicije — ocijenio je lider Demokratske stranke (DS) i bivši ambasador Srbije u Podgorici, Zoran Lutovac.

On je Vučićevu donaciju nazvao potezom autokrate koji je privatizovao državu i koji koristi njene resurse za lične potrebe.

”Ovog puta, mimo Ustava i zakona, donira novac građana Srbije uoči izbora, računajući na podršku birača porijeklom iz Nikšića, ali i cijele Crne Gore, podržavajući istovremeno i svoje saveznike u Crnoj Gori, a vjerovatno će to Briselu predstaviti kao solidarnost sa susjedima. Tako on funkcioniše, on ne poklanja, on investira. On ne donira svoj novac, on investira novac svih građana Srbije u svoj rejting i građenje svoje političke pozicije u Srbiji i regionu. Tako je bilo i u slučaju ‘doniranja’ novca Banjaluci, Srebrenici, Drvaru, ili doniranja vakcina susjedima”, kazao je Lutovac u intervjuu “Vijestima”.

Govoreći o trenutnim odnosima Srbije i Crne Gore, on je rekao da oni sve vrijeme, pa i sada, zavise isključivo od ličnih relacija državnih i političkih elita. Stoga se relacije ove dvije države, prema njegovim riječima, prikazuju ili kao najbolje u istoriji ili kao nikad gore u zavisnosti od trenutnih političkih potreba.

Source link: www.vijesti.me