Adrijana Cvrtila je izvijestila da je Zlatko Babić protiv nje podignuo šest prijava, a još tri bivši šef Gradskog vijeća Davor Kljakić

Uhićeni gradonačelnik Kutine tuži zviždačicu koja ga je raskrinkala: ‘Dobila sam 9 kaznenih prijava’

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Adrijana Cvrtila, koja je ovu jesen razotkrila korupciju u kutinskoj gradskoj vlasti, objavila je kako je protiv nje podignuto devet kaznenih prijava za klevetu. Šest prijava podnio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, a tri bivši predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Babić i Kljakić, te još dvije osobe, uhićeni su 15. prosinca zbog sumnje da su trgovali utjecajem i podmićivali zastupnike i to nakon istupa Cvrtile. Sva četvorica osumnjičenih trenutačno se nalaze u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Cvrtila je prijave protiv nje ocijenila sramotom Hrvatske. “Ovo je doista sramotno i poražavajuće za sve ljude koji se bore protiv korupcije i nepravde. Zamislite samo da idem tri puta po svakom kaznenom postupku na Općinski sud u Sisak, to je bar 27 odlazaka na kazneni sud. Doista obeshrabrujuće! Ne znam što reći, akteri su u istražnom zatvoru, a kazneno su me prijavili za klevetu”, poručila je Cvrtila na Facebooku.

U rujnu razotkrila političko kadroviranje

Adrijana Cvrtila nedavno je smijenjena s mjesta direktorice Eko Moslavine, na Međunarodni dan borbe protiv korupcije. U rujnu je Babića i Kljakića optužila za političko kadroviranje u Kutini. Ustvrdila je da su zapošljavanja u tvrtki Eko moslavina, u kojoj je radila, služila za kupovinu podrške HDZ-ovom gradonačelniku i njegovom koalicijskom partneru.

Navodno je samo od zapošljavanja po nalogu Babića i Kljakića firmi napravljena šteta od oko 2,4 milijuna kuna. Prema njezinim tvrdnjama, među zaposlenima su članovi HDZ-a, HSLS-a, Kljakićev kum, šefica mjesnog odbora, kao i djeca te bračni drugovi političkih partnera.

Babić je odbacio optužbe o političkom kadroviranju ustvrdivši da su napadi na njega konstruirani. Babić je u rujnu objavio da izlazi iz HDZ-a jer ne želi da mu se stranka kojoj je pristupio 1989. “povlači kroz blato” te istaknuo da kroz institucije RH želi otkloniti svaku indiciju koja bi ukazivala na njegovu odgovornost.

Source link: www.telegram.hr