Петров за ТВ 24: Не ми се гледа страшно Бугарите да влезат во уставот на Македонија

Новиот член на Извршниот одбор на СДСМ  Др. Андреј Петров во емисијата 24 анализа во врска со спорот со Бугарија истакна дека не можеме да ги бришеме историските факти и да замижуваме пред вистината.

— Една супериорна Германија не бараше да се ревидира историјата. Јас сум против ревидирање на ноторни историски факти, неспорен е македонскиот јазик. Околу другите работи не ми се гледа страшно Бугарите да влезат во уставот на Македонија. Ако тоа некој го наумил, тоа само покажува дека сме различни народи. Треба таа работа да се остави на дипломатите. Не ни треба ЕУ по секоја цена. — рече Петров.

Source link: www.24.mk