Abdidžiku: Veličina DSK u tome što može da ponudi dobre ideje i dobre ljude

Izvor: Klan Kosova

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku je poručio da se veličina ove stranke ogleda u tome što ima “originalne ideje”, prenosi Kljan Kosova.

Abdidžiku je rekao da ova stranka uvek može da ponudi “dobre ljude i dobre ideje” naglašavajući da nije uvek bilo lako.

„Razlog zašto je DSK moćan na sceni je taj što ima originalne ideje. On ima ideje tog vremena — ali nije bilo lako. Kako je pronađena sila? DSK je po svojoj organizaciji demokratska stranka. Reaguje na krize date u novim političkim formacijama”, rekao je Abdidžiku.

Prema njegovim rečima, niko nije sumnjao da će se DSK vratiti na političku scenu, ali je, kako kaže, tajming povratka izazvao mnoge sumnje.

“Vremenom, gledajući našu unutrašnju organizaciju, u martu kada sam stupio na dužnost, cilj nam je bio: dobili smo ozbiljan rezultat, imaćemo izbore vrlo brzo, pred nama je neko izvanredan po pitanju politike moći. Biće reformi koje pogađaju ljude i naravno da postoji nezadovoljstvo. DSK je odmah počeo da bude originalan, na svoj način formiranja opozicije, ali smo uspeli da pročitamo rezultat od 14. februara mnogo brže od ostalih”, zaključio je Abdidžiku.

Source link: www.kosovo-online.com