Uvjeren sam da je to najlakši način za suzbijanje pandemije, kaže Zeman

Češki predsjednik poziva na obavezno cijepljenje protiv covida: 'Predomislio sam se...'

FOTO: AFP

Češki predsjednik Miloš Zeman zauzeo se za obavezno cijepljenje protiv covida-19 tijekom svog tradicionalnog božićnog obraćanja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je u početku bio skeptičan glede te ideje, ali da se predomislio zbog opetovanih valove zaraze. Zeman je izjavio da ga je u konačnici potaknula Austrija, koja je proglasila cijepljenje obveznim od veljače 2022.

Bolje nego gledati valove zaraze

“Uvjeren sam da je to najlakši način za suzbijanje pandemije. Već imamo obvezna cijepljenja protiv cijelog niza drugih bolesti. Nema razloga da im ne dodamo i koronavirus”, kazao je. Takav radikalan korak bolji je nego samo promatrati kako se faze ublažavanja izmjenjuju s novim valovima zaraze diljem Europe, rekao je.

Komentirao je i druga pitanja, kritizirajući klimatske aktiviste kao što je to činio i u prošlosti, zbog, kako je naveo, pretvaranja “razumnih ekoloških ciljeva u neku vrstu religije”.

Pohvalio je rad prethodne vlade, kojoj je na čelu bio populistički bivši premijer Andrej Babiš, a koja je izgubila na parlamentarnim izborima. Naložio je novoj koaliciji, koja je prisegnula prošli tjedan, da ne ublažava fiskalnu disciplinu kako bi udovoljila poslovnim lobijima koji traže porezne olakšice.

Source link: www.telegram.hr