Viktor Milaković i Leo Zdenjak, te njihovi suradnici osumnjičeni su za iznimno teška kaznena djela

Dešifrirane poruke bande koja je planirala seriju brutalnih ubojstava: 'Platit će cela Knežija, ako treba od Nikice na dalje'

FOTO: AFP/Screenshot

Istražitelji su uspjeli presresti komunikaciju između članova skupine koju su predvodili Viktor Milaković i Leo Zdenjak koje USKOK sumnjiči za podmetanje eksplozivne naprave u zgradi na Laništu te još dva planirana atentata na rivale u krim-miljeu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Iako je komunikacija ostvarena putem aplikacije ANOM, koja bi trebala jamčiti anonimnost sugovornika, uz pomoć američkog FBI-a sadržaj razgovora je dešifriran.

Skrivali se iza šifri

Tako je, kako doznajemo, Milaković koristio šifru ‘Sevenbent’ dok je drugookrivljeni Darko Jandrić bio ‘Logbark’. U porukama što su ih razmjenjivali tako su pisali: ‘Svi će naši neprijatelji plakati’.

Uvjeravali su zatim jedan drugoga: ‘Brate, krivima su oni stali na put’, te dalje komentirali ‘Daj bože da preživimo bez robije’. Milaković i Jandrić, kako smo već javljali, spremali su osvetu skupini koju su predvodili optuženi narko-bossovi Tomislav Sabljo i Tomislav Sučić jer su njih dvojica maltretirali Zdenjaka u zatvoru. Jandrić je još organizirao atentat na Alena Beličeva, s kojim se sukobio na narko-tržištu.

“Brate moj, samo smo odabrali svoj put”, pisali su dalje, da bi između ostalog sasvim konkretno najavili osvetu: ‘Želja mi je još Alen i Knežija, završetak sada kao finalni udarci”.

Osveta i dečkima s Knežije?

U porukama su nađeni i detalji poput ovog: ‘Mi smo najopasnija skupina u regiji”. Pisali su dalje: ‘Platit će cela Knežija, ako treba od Nikice pa dalje’. Izvjesno je da su pri tome mislili na tzv. ‘dečke s Knežije’, odnosno skupinu koju je nekoć okupljao Nikica Jelavić no koja na kraju maratonskog sudskog procesa nije osuđena kao ‘zagrebačka mafija’.

Pronađena je i poruka koja inkriminira njihovog suradnika Jana Andabaka. On je, kako smo već javljali, donio eksploziv na Lanište i postavio ga pred stan Tomislava Sučića. U vrijeme dok je još pratio kretanje Sučićeve obitelji Andabak, koji je na ANOM-u koristio nadimak ‘Soldier’ , javio je Milakoviću: ‘Bio sam sa Sučićevom ženom ispred njezine zgrade. Vrhunski sam odradio posao. Sve sam bolji. Sada radim na Sučiću”.

Pred Sučićevim stanom na Laništu aktivirano je pola kilograma TNT-a. Njegova supruga u toj je eksploziji ozlijeđena, a još devet stanova je oštećeno.

Source link: www.telegram.hr