Ministar branitelja i zamjenik šefa HDZ-a obratio se javnosti nakon posljednje ovogodišnje sjednice vrha stranke

Tomo Medved, hladan kao špricer: 'HDZ je nositelj političke stabilnosti u Hrvatskoj'

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved rekao je u utorak da je HDZ nositelj političke stabilnosti u Hrvatskoj i poručio kako su im strateški ciljevi završetak izgradnje Pelješkog mosta, ulazak u Schengenski prostor te eurozonu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) je u svom radu bila nositelj političke stabilnosti u Hrvatskoj i nositelj vlasti u zemlji. Činimo u pravom smislu političku stabilnost kao osnovni preduvjet za programe gospodarskog rasta, ali i za uspješno upravljanje izazovima poput korona-krize i posljedica potresa. Za sve je preduvjet politička stabilnost. a za to je danas najzaslužniji HDZ”, rekao je ministar hrvatskih branitelja nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te Središnjeg odbora HDZ-a.

HDZ-ovi strateški ciljevi

Poručio je i da su njihovi strateški ciljevi završetak izgradnje Pelješkog mosta, ulazak u Schengenski prostor te eurozonu.

Napominjući kako su na najvišim stranačkim tijelima napravili osvrt na cijelu godinu, na bitne aktivnosti, sve što je obilježilo 2021. godinu, Medved je rekao da su raspravili mjere i aktivnosti u idućoj godini. Pozvao je sve građane da se cijepe protiv koronavirusa kako bi doprinijeli očuvanju svoga zdravlja ali i svih ostalih građana.

Također, pozvao je građane i pred predstojeće blagdane na poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite RH vezano uz zaštitu od koronavirusa.

Malo o dostignućima

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved napomenuo je i da su se na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici vrha HDZ-a govorili o gospodarskim mjerama, te istaknuo postignuća vezana uz rast BDP-a koji je bio veći od devet posto, hrvatski investicijski rejting, uspješnu turističku sezonu, rast broja zaposlenih tj. njih 20.000 više nego prije korona-krize, povećanje prosječne plaće i drugo.

Uz to, tema je bila i obnova od potresa na Banovini i Zagrebu, a Medved je najavio da će se na godišnjicu potresa na Banovini za nekoliko dana na odgovarajući način obilježiti taj dan, prisjetiti se njegovih žrtava te odati priznanje svim volonterima i svim operativnim snagama koje su u posljednjih godinu dana sudjelovali u sanaciji posljedica potresa. Istaknuo je i da će u vezi s obnovom stradalog područja biti najavljene predstojeće aktivnosti.

O novoj famoznoj mjeri

Izvijestio je da je na sjednici ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović predstavio mjeru zapošljavanja za koju su uvjereni da će biti posebno poticajna za povećanje broja zaposlenih, kao demografska mjera te poticanje na kreiranje radnih mjesta u slabije razvijenim dijelovima zemlje.

Izrazio je uvjerenje da će se kroz program i implementaciju mjere “Biram Hrvatsku” pronaći velik broj osoba koje su trenutno nezaposlene ili su zaposlene negdje drugdje, a žele se vratiti u Hrvatsku.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr