Ministri beže od novinara, Vulin ignorisao pitanje ko su batinaši iz Šapca

Foto: FoNet/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Tri ministra i predsednik parlamenta prisustvovali su obeležavanju 80. godišnjice od formiranja Prve proleterske narodnooslobodilačke udarne brigade. Darija Kisić Tepavčević, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović i Ivica Dačić bežali su danas od novinara u Domu Vojske.

Govori predstavnika vlasti i pesma upriličeni su za učesnike Narodnooslobodilačke borbe i njihove potomke. Predsednika Srbije nisu predstavljali najbliži saradnici Stefanović i Vulin, već ministarka za rad i boračka i socijalna pitanja.

„Čast mi je da vas kao izaslanik predsednika Vučića a u ime odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije pozdravim ponosno svesna herojstva, doslednosti i slobodarskog duha koji je u temelju i u srži našeg naroda“, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Poruke sa bine nisu bile sve opšte. Imao je ko i da zazvecka istorijom i poruči da fašizam nije prošlost.

„Možda više nema onih koji su u Jasenovcu komandovali, ali ima onih koji bi ga ponovili“, kazao je ministar Vulin.

Aktuelni ministar vojni nije pominjao aktuelna dešavanja, odlučio je da se ipak priseti davne prošlosti.

„Uvek čovek ima tremu kada razmišlja kao potomak jednog od učesnika oslobodilačkog rata i nekog čiji je deda bio deo brigade koja je oslobađala i ovaj grad, uvek razmišljam kada donosim neku odluku da li ću ga obrukati“, izjavio je ministar Nebojša Stefanović.

Kao i na svakoj proslavi, bilo je i onih čiji je posao da relaksiraju atmosferu.

„Mogli ste na početku da svirate i ‘Hej Sloveni’, niko vam ne bi zamerio“, našalio se Ivica Dačić i dobio aplauz prisutnih.

Posle priredbe ministri su želeli da pobegnu što pre, pogotovo od novinarskih pitanja.

N1: Ministre Vulin, da li je policija utvrdila ko su ljudi sa motkama koji na šabačkom mosti biju ljude?

Ministar je samo prošao. A prošao je i Dačić.

Ministarka Darija Kisić nije žurila, družila se sa učesnicima skupa, fotografisala za Instagram, ali kada je došao red na novinare, sklonila je glavu, ubrzala hod i izašla na sporedna vrata.

Na skupu niko od predstavnika vlasti nije upozorio prisutne niti dao primer da bi možda trebalo poštovati mere i nositi maske.

Source link: www.danas.rs