Tužilaštvo oštro reagovalo na izjavu ministra Svečlje: Ne mešajte se u naše stvari

Izvor: Reporteri

Državno tužilaštvo oštro je reagovalo na izjave ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje, nakon što je prokomentarisao hapšenja u Štrpcu i Uroševcu, a kojima je, prema rečima državnog tužioca, ministar pokušao da da političku konotaciju, prenosi Reporteri.

Hapšenja u Štrpcu i Uroševcu su usledila zbog nelegalne gradnje na području Brezovice, a u reagovanju državnog tužioca navodi se da istraga i procesuiranje krivičnih predmeta nije posao MUP-a, već u isključivoj nadležnosti državnog tužioca.

Tužilaštvo navodi da te istrage nemaju političku konotaciju i da ne treba da ih komentarišu političari i podvlači da se mora poštovati podela vlasti i nadležnosti koje svaka institucija ima.

Prema rečima državnog tužioca, današnja akcija je usledila nakon višegodišnje istrage Tužilaštva.

«Današnja akcija je višegodišnji rad i zalaganje Tužilaštva podržanog od strane drugih agencija za sprovođenje zakona, štaviše ona je nastavak napora Državnog tužioca da ojača vladavinu prava u Republici Kosovo i privede pravdi sve one pojedince koji čine krivična dela bez obzira na položaj, funkciju ili nacionalnu pripadnost», navelo je Tužilaštvo.

Source link: www.kosovo-online.com