Koprivica je rekao da bi se daljim privrednim oporavkom i konsolidacijom finansija stvorile mogućnosti i za unapređenje ekonomskog i socijalnog položaja crnogorskih penzionera

Koprivica: Podizanjem minimalne panzije stvorio bi se pravni osnov da se obezbijedi elementarna egzistencija

Koprivica, Foto: Skupština Crne Gore

Predložene izmjene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO), kojim se predviđa povećanje minimalne penzije na 200 eura, trebalo bi da, kako tvrdi predlagač, Demokratska Crna Gora, obezbijede makar elementarnu egzistenciju najugroženijim penzionerima, dok u opoziciji smatraju da su one neodržive.

Poslanik Demokrata, Momo Koprivica, kazao je, u ime predlagača, da bi se podizanjem iznosa minimalne panzije stvorio pravni osnov da se penzionerima sa najnižim primanjima i onima koji primaju manje od 200 eura, mjesečno obezbijedi makar elementarna egzistencija.

On je dodao da bi se daljim privrednim oporavkom i konsolidacijom finansija stvorile mogućnosti i za unapređenje ekonomskog i socijalnog položaja crnogorskih penzionera.

«To je najugroženija kategorije, sa najmanjom mogućnošću za kreiranje alternativnih prhoda, zbog čega je neophodna intervencija države kako bi se njihov položaj poboljšao», saopštio je Koprivica.

Source link: www.vijesti.me