Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković na vanrednom zasjedanju OIC-a

Izvor: Anadolija

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je učestvovala na vanrednoj sjednici Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije islamske saradnje (OIC), koja je održana u Islamabadu, prenosi Anadolija.

U fokusu sjednice je bila trenutna situacija u Afganistanu. Ministri su razgovarali o odgovorima OIC-a i kompletne međunarodne zajednice na humanitarnu krizu s kojom se suočava ova zemlja, ali i načinima sprečavanja ekonomskog kolapsa Afganistana.

Na marginama zasjedanja ministrica Turković se susrela sa ministrima vanjskih poslova Jordana, Turske, Palestine, Kuvajta, Indonezije, Katara, Saudijske Arabije, Azerbejdžana te drugim predstavnicima država i međunarodnih institucija i organizacija, koji su prisustvovali vanrednoj sjednici.

Tokom posjete Islamskoj Republici Pakistan, ministrica Turković se jučer sastala s ministrom vanjskih poslova ove zemlje Shahom Mahmoodom Qureshijem, s kojim je razgovarala o bilateralnoj saradnji i trenutnoj situaciji u BiH i Pakistanu, saopćeno je iz Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Source link: ba.n1info.com