Ideal suverenizma - Albanija Envera Hoxhe

Hrvoje ZekanovićNikša Stipaničev/Cropix

Zašto Hrvatski suverenisti izbacuju Hrvoja Zekanovića iz stranke? Zato da uđe u HDZ. Ili da se barem čvršće veže uz njih. Da glasuje koji put za njih. Da ga na taj način diskretiraju kao HDZ-ova trojanskog konja koji je cijelu ovu predstavu s pozivanjem na cijepljenje u Hrvatskom saboru izveo u dogovoru sa svojim starim pajdašem Plenkovićem s ciljem da se minira referendum. I da ga na taj način od mučenika, zatočenika savjesti koji se outao, konačno izišao iz ormara, i pretvorio se u zviždača na desnici, svojevrsnog hrvatskog Juliana Asangea, razotkriju kao slugu sotone, bruxelleskog plaćenika, ili naprosto Plen Ki Munov žetončić. Da oni mogu reći: Eto, a što smo vam govorili! Prodana duša! Sluga neprijatelja!

Portret Hrvoja Zekanovića nestat će sa službene internetske stranice Hrvatskih suverenista, stranke koju je osnovao, istom onom brzinom s kojom su sa službenih fotografija u nekadašnjem SSSR-u nestajali drugovi koje je drug Staljin optužio za izdaju revolucije. Ili je na njih pala samo sjena sumnje. Bili bi retuširani, izbrisani, jedan po jedan. Sve dok na njoj drug Koba ne bi ostao sam. Zato i većina naši stranaka, i lijevih i desnih, kojima su ovakvi i slična im nedemokratska braća po oružju, uzori, na koncu ima samo jednog člana. Sve više je previše. Jer, ako su i samo dva, onda mogu — velika je šansa — imati različito mišljenje. I drugačije! A sve što je drugačije je neprijateljsko. Zekanović ima, kao i svaki drugi zastupnik, imunitet od kaznenog progona za sve ono što kaže u Saboru. Ali ne, Hrvatski suverenisti, kao ni drug Tito u Bombaškom procesu, ne priznaju taj, građanski sud, odnosno zakon.

Taj ga imunitet ne štiti od suda njegove partije! Makar je ovaj, naglasio, kada je govorio, da govori u svoje vlastito ime, a ne u ime Kluba zastupnika. Znamo mi te finte! Najprije je smijenjen s mjesta šefa zastupničkog kluba. A tjedan dana poslije, nakon što se u međuvremenu nije pokajao, odnosno revidirao, uslijedila je i najava najžešće sankcije za jednog pravovjernog… istu — izbacivanje iz partije. Izgon iz raja! Sreća što ekipa nije na vlasti. I što je Goli otok ukinut. I što je Hrvatska na jugu, pa nema Sibira. Pa nemamo prigode upoznati njihov antifašizam. Kojim bi nas sačuvali od ovih «fašista s vakcinom». Koji cijepe. Obavezno i prisilno. Zakonom. Kao u Austriji. Od kojih nas brane oni, naši suverenisti i naš predsjednik Milanović.

Pa ćemo na koncu, u cijeloj procijepljenoj Europi, mi jedini biti necijepljeni. I suvereni. Nezavisni i slobodni. Kao što je to bila Albanija Envera Hoxhe. To je taj put u svijetlu budućnost. Toliko svijetlu da moraš držati oči zatvorene, prije nego te u mrklom mraku balkanskog tunela pokupi — jureći vlak. I to nije nikakva nuspojava, popratni ili neželjeni efekt ili učinak, pored onog osnovnog, koja se kao kod ovog nesretnog anticovid cjepiva, može ili ne mora dogoditi. To je ono jedino i isključivo do čega nas i gdje nas ovi naši necjepiše, ovi demokrati koji sankcioniraju za izneseno mišljenje, mogu odvesti i dovesti. Za to ne treba biti doktor molekularne biologije, takvih smo se barem nagledali i naslušali.

Source link: slobodnadalmacija.hr