„Zabrinuti su zbog nedostatka transparentnosti javnih nabavki, nepredvidivosti sprovođenja javnih ugovora ili neprimjerenog uticaja konkurencije“, navela je ambasadorka SAD-a

Rajnke: Investitori iz SAD-a oklijevaju da ulažu u Crnu Goru jer se plaše određene vrste korupcije

Foto: Savo Prelević

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici, Džudi Rajzing Rajnke, saopštila je večeras da investitori iz SAD-a oklijevaju da ulažu u Crnu Goru jer se plaše određene vrste korupcije.

Ona je u Podgorici, na gala večeri Američke privredne komore (AmCham), kazala da redovno razgovara s američkim investitorima koji razmatraju ulaganju u Crnu Goru, ali da, kako je pojasnila, često od njih čuje da poslovna klima ovdje čini da oklijevaju da to urade.

„Zabrinuti su zbog nedostatka transparentnosti javnih nabavki, nepredvidivosti sprovođenja javnih ugovora ili neprimjerenog uticaja konkurencije. Kažu mi da se plaše određene vrste korupcije, odnosno da ne vjeruju sistemu. Zato je potreban dodatan napor u borbi protiv korupcije“, istakla je ona.

Rajzing Rajnke je navela da je povjerenje ključna riječ, i da Vlada zna šta je odgovor na to. Moraju se, dodaje, eliminisati politika i nepopisni uticaj prilikom odlučivanja.

Source link: www.vijesti.me