Mislav Kolakušić kažnjen zbog nepoštovanja covid pravila u Europskom parlamentu, evo koliko će ga dnevnica koštati kršenje mjere koje je sam postavio

Zagreb, 291119. Predsjednicki kandidat Mislav Kolakusic predao je potpise za kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske Drzavnom izbornom povjerenstvu u Visokoj ulici. Na fotografiji: Mislav Kolakusic.Marko Todorov/Cropix

Hrvatski nezavisni zastupnik Mislav Kolakušić jedan je od troje europarlamentaraca kojima će se zbog kršenja covid pravila oduzeti dvije dnevnice, što je oko 650 eura, jedan je zastupnik iz Rumunjske kažnjen oduzimanjem sedam dnevnica, a dvoje ih je dobilo opomenu.

Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli je na otvaranju sjednice u srijedu izjavo je da, «nažalost», mora odrediti sankcije kolegama koji krše pravila o COVID propusnicama za ulazak u parlament.

Ne samo zato što krše pravila koja smo sami postavili, već i zato što ugrožavaju svoje zdravlje i zdravlje drugih u parlamentu, rekao je Sasolli.

U skladu s poslovnikom izrekao je uskratu dnevnica za četvero zastupnika, Kolakušiću, Njemici Christine Anderso, Litavcu Stasys Jakeliūnasu po dvije dnevnice, a rumunjskom zastupniku Cristian Terheş sedam dnevnica. Dvoje zastupnika iz Irske, Clare Daly i Mick Wallace dobili su opomenu.

To je kršenje odluke Ureda predsjedništva od 27. listopada 2021. o izvanrednim zdravstvenim i sigurnosnim propisima kojima se regulira pristup zgradama Europskog parlamenta, objasnio je Sassoli koji je rekao da je uzeo u obzir ponavljajuću prirodu ponašanja tih zastupnika, kao i ozbiljnost i možebitnu štetu nanesenu dostojanstvu i ugledu parlamenta.

Source link: slobodnadalmacija.hr