"Ako nam je zaista, kako govorimo, interes građana i države prioritet, naći će se način da se aktuelna politička kriza prevaziđe, a to je moguće jedino putem dogovora i kompromisa"

Bogdanović: Naredni izbori da budu 2024. godine; Joković: Vanredni izbori ne bi donijeli ništa novo

Bogdanović, Foto: Screenshot

Šef poslaničkog kluba Demokrata, Boris Bogdanović, kazao je „Vijestima“ da naredni izbori treba da budu održani 2024, odnosno u njihovom redovnom terminu. On je to rekao listu komentarišući današnji predlog Demokratskog fronta (DF) o organizovanju novih izbora.

„Građani Crne Gore su na izborima u avgustu 2020, uprkos svim pritiscima, ucjenama, prijetnjama i opstrukcijama razvlašćenog DPS režima, dali nikad snažniji i jasniji dokaz svoje političke volje da državom upravljamo u njihovo ime do 2024. Ako nam je zaista, kako govorimo, interes građana i države prioritet, naći će se način da se aktuelna politička kriza prevaziđe, a to je moguće jedino putem dogovora i kompromisa, gdje će svaki politički subjekt žrtvovati nešto, da bi dobili Crna Gora i njeni građani“, istakao je on.

Bogdanović je poručio da su za Demokrate volja građana i interes države svetinja „s kojom se nikad i ni po koju cijenu neće igrati“.

Source link: www.vijesti.me