‘Doslovce čistimo negdje šest do sedam kilometara područja’, javljaju spasioci

Nastavlja se potraga za curicom iz Turske: 'Nadamo se da je preživjela noć'

FOTO: Sasa Miljevic/PIXSELL

Jutros je nastavljena potraga za nestalom djevojčicom iz Turske. U četvrtak navečer nestala je u nabujaloj rijeci Dragonji kada je skupina migranata pokušala ilegalno prijeći hrvatsko-slovensku granicu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Rijeka je dosta visoka i sve ovisi o tome u kakvom je stanju curica”, komentirao je Robert Boban Paulović, načelnik policijske postaje Buje, javlja HRT. “Doslovce čistimo negdje šest do sedam kilometara područja. Međutim, rijeka je dosta visoka i sve zavisi od toga u kakvom je stanju curica”, dodao je.

Nastavlja se potraga za curicom iz Turske: 'Nadamo se da je preživjela noć'

Potragu je komentirao i član HGSS-a Marko Rakovac. “Nadamo se da se uspjela izvući, da ćemo joj ući u trag, da je negdje na ovom suhom dijelu i da je preživjela noć, tako da ćemo usmjeriti sve naše snage da je pronađemo”, kazao je.

U potrazi sudjeluje i ATJ Lučko

Jutros su se potrazi pridružili i djelatnici ATJ Lučko, a sinoć je Paulović ispričao kako danas u potragu idu policija, interventna, HGSS i lovci. Iz policije su jučer javili kako pretpostavljaju da je riječ o djetetu s invaliditetom, što se dalo zaključiti prema pronađenom dokumentu.

Nastavlja se potraga za curicom iz Turske: 'Nadamo se da je preživjela noć'

Akcija spasavanja iz nabujale rijeke Dragonja Sasa Miljevic/PIXSELL

U četvrtak navečer spašena je žena, majka nestale djevojčice koja je zatražila azil. Smještena je u prihvatilište nakon što je medicinski zbrinuta u bolnici.

Pronađeni su i 5-godišnjak i 13-godišnjak, za koje se neslužbeno doznaje da su braća nestale djevojčice. S njima je bio i 18-godišnjak, koji je, također prema neslužbenim informacijama nećak spašene žene.

Source link: www.telegram.hr