"Mila Đukanovića ne vraća DF, već oni koji tajno pregovaraju s njim", kazao je Milan Knežević

DF će predložiti nove izbore, neće glasati za smjenu Vlade

Sa presa, Foto: Savo Prelević

Inicijativa Demokratskog fronta nije dobila podršku parlamentarne većine i to je završena priča, kazao je jedan od lidera DF-a i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić na pres konferenciji u Skupštini.

Mandić je najavio da će kolegama iz parlamentarne većine i «autentičnim predstavnicima nacionalnih manjina» predložiti da «vrate mandat» građanima, da ponovo biraju svoje predstavnike.

Rekao je i da u ponedjeljak neće podržati inicijativu za smjenu Vlade.

«Nakon isteka 200 dana, kao prva provjera kabinetu premijera, organizovali smo prvi sastanak i konstatovali da je stanje neodrživo i da se mora mijenjati. Prvi model bio je rekonstrukcija, što su zastupale Demokrate, a drugi nova vlada, što smo zagovarali mi. Na kraju smo pristali na rekonstrukciju, ali smo od jedne članice vlasti dobili odgovor da ostane ovakvo stanje. Nakon toga obnovili smo inicijativu o novoj vladi, u koju bi bili uključeni i predstavnici manjina. Ta inicijativa nije dobila podršku i to je završena priča. Na našim stranačkim organima analizirali smo stanje i zajednički zaključili da je ovo stanje propadanja neodrživo i parlamentarna većina nije ispunila očekivanja onih koji koji su glasale za promjene i DF će predložiti kolegama iz parlamentarne većine i autentičnim predstavnicima nacionalnih manjina da vratimo mandat građanima Crne Gore, da ponovo biraju svoje predstavnike», kazao je Mandić.

Source link: www.vijesti.me